У Чорнобилі синьо-жовтими кольорами підсвітили арку над реактором. Фото

Інсталяцію присвятили Дню прапора України та ювілею Незалежності України.

Митець Валерій Коршунов спільно з проєктом «Artefact art-project» приурочили 30-річчю Незалежності світлову інсталяцію. Зокрема, синьо-жовтими кольорами підсвітили арку над четвертим енергоблоком.

Про це йдеться у фейсбуці Artefact art-project.

Окрім українського, на «Арці» засяяли також прапори понад 40 країн-донорів та країн-вкладників фонду «Укриття», що брали участь у зведені захисного комплексу.

Масштабні світлові інсталяції з’явились і на інших спорудах зони відчуження – на оглядовому колесі у Прип’яті та Градирні.

«Вже котрий рік ми боремося із маніпуляціями та пропагандою щодо Чорнобиля, інформаційною катастрофою навколо нього, осучаснюючи знання про Чорнобильську Зону Відчуження. Цей експонат майбутньої виставки ми створювали вночі до свята, щоб показати, що наша пам’ять про трагедію така ж яскрава, як і 34 роки тому. Проєкції прапора України на відомій локації та об’єкти Зони Відчуження також акцентують увагу на важливості переосмислення Чорнобиля з постапокаліптичного парку Радянського Союзу на Зону культурних та наукових досліджень та інновацій», – зазначив медіахудожник Валерій Коршунов.

Раніше MALYN.MEDIA публікував перелік літератури і кінострічок про трагедію.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини