Вдруге за рік їздив напідпитку: у Малині суд присудив водієві 34 тис. грн штрафу і позбавив права керування

Чоловік не має права сідати за кермо наступних три роки

Двічі в одну річку не ввійдеш – чого не скажеш про місцевого мешканця, якого у липні цього року вдруге за рік зупинили «під мухою». Чоловік не просто був випивший, а таки добряче п’яним: рівень алкоголю у його крові перевищував норму у майже 13 разів. Драгер показав 2,59‰ при нормі 0,2. Цей інцидент трапився 22 липня.

Горе-водія зупинили на вулиці Грушевського, 171 у Малині за кермом «жигулів» – ВАЗ-2102. Під час перевірки поліцейські встановили, що керувати автомобілем після чарки для чоловіка – річ майже звична.

Менш як рік тому, у листопаді 2021-го, його також спіймали під алкоголем. Тоді водієві присудили 17 тис. грн штрафу і позбавили права керувати автомобілем на один рік.

Втім, як бачимо, фігуранта це не зупинило… Малинський суд ознайомився з його справою і виніс постанову. Оскільки це вже другий аналогічний випадок за рік, цього разу покарання більш суворе – 34 тис. грн штрафу, які він має сплатити впродовж 15 днів, і позбавлення права керувати авто впродовж трьох років. 

У березні 2021-го в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, суттєво посилилась відповідальність за керуванням автомобілем напідпитку.

Сума штрафу зросла із 10 200 грн до 17 000 грн з позбавленням права керування на рік. Якщо водія двічі впіймають нетверезим за кермом, його оштрафують на 34 000 грн. І після цього можуть ще й арештувати на десять діб чи конфіскувати авто.

Важливо, що тепер держава має право продати на аукціоні конфіскований автомобіль і пізніше віддати гроші власнику. Якщо водія впіймають двічі нетверезим за кермом впродовж одного року, то сума штрафу становитиме вже 51 000 грн, а за ґратами він проведе до 15 діб. Можуть також конфіскувати автівку.

Читайте також – П’яний фестивалив на «Липках»: малинського водія оштрафували на 17 тисяч та позбавили прав

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини