У Малині злодій «обчистив» гаражі та кіоск «Шаурма»: присудили 6 років тюрми

У лютому цього року разом із підлітком він обікрав «Шаурму» на Кривенчука та гаражі на майже 24 тис. грн

Днями Радомишльський суд розглядав справу вже раніше судимого злодія, якого на початку цього року вкотре впіймали на кількох крадіжках. За вчинене наступні шість років він проведе в тюрмі.

Про це йдеться у вироку Радомишльського районного суду.

4 лютого цього року підсудний спочатку обікрав гараж і виніс звідти бензопилу, дриль, дві болгарки та іншу техніку на майже 8000 гривень.

Вже 17 лютого разом із 13-річним спільником він обікрав кіоск «Шаурма» на Кривенчука у Малині. Ногою розбив вікно та проник усередину. Звідки хлопці винесли майже 4000 гривень та їжі на ще 1000 гривень.

Наступного дня, 18 лютого, обоє вирішили обікрасти ще один гараж і викрали інструментів на 2000 гривень. Однак і на цьому не зупинилися, і вже 19 лютого пробралися у на територію будинку 73-річного  пенсіонера на вулиці Нахімова, і викрали з гаража бензокосу, безнзопилку, дриль та іншу техніку. Вартість збитків на цей раз – близько 9000 грн.

Пенсіонер розповідав слідчим, що чув шум вночі, проте через похилий вік побоявся вийти на вулицю. А вже вранці помітив, що його обікрали та повідомив поліцію.

До речі, викрадені речі крадії зберігали в одному із підсобних приміщень меблевої фабрики – саме там правоохоронці виявили награбоване.

Перед судом за ці вчинки постав лише один з крадіїв, який по закону може нести відповідальність за скоєне. Його малолітній спільник – якому на момент крадіжок і 14 не виповнилося – не підлягає кримінальній відповідальності.

Суд вивчив справу, врахував, що це вже не перший епізод у біографії підсудного і раніше він сидів у тюрмі за грабежі. Та виніс йому вирок – 6 років позбавлення волі. Підсудний також відшкодував усі збитки потерпілим та повернув їм викрадене. Також має сплатити державі близько 12 000 гривень за судові розгляди та експертизи.

Читайте також – Від айфонів до каструль: як троє школярів нахабно обчищали малинські магазини та помешкання.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини