У Малині прокуратура відкрила справу через невідомі викиди в річку Іршу: деталі

Хто саме скидає відходи — поки що невідомо

У Малині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом забруднення виробничими відходами р. Ірші.  Прокурори Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом порушення правил охорони вод (ч. 1 ст. 242 КК України).

Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Встановлено, що у Малині місцеве підприємство здійснює несанкціонований скид забруднених виробничих вод у річку Ірша.

«Наразі на місці події працює оперативна група правоохоронців із залученням фахівців відповідних служб. Також вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до несанкціонованих скидів виробництва. Вирішується питання про призначення експертиз та встановлення розміру заподіяної довкіллю шкоди», — зазначають у прокуратурі.

Власні джерела у правоохоронних органах повідомили MALYN.MEDIA, що труба розташована неподалік мосту, біля ПрАТ Детвіллер, але за межами його території. Оскільки підприємство вже вийшло з Малина, то розглядають також інших потенційних власників цих відходів.

Зокрема, як зазначили нам попередньо правоохоронці, труба може вести до Папір-Малу або Малинської паперової фабрики. Наразі вже забрали проби води на експертизу і чекають результатів. Попередньо також говорять, що це, ймовірно, не хімічні відходи, а щось побутове. До слова, виявили цю трубу близько місяця тому.

*Зазначимо, що згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

Читайте також — На Малинщині обстежать річище Ірші: мер видав розпорядження

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини