Привласнили 509 гектарів: правоохоронці викрили схему розкрадання земель Малинщини

Фігуранти справи незаконно стали власниками землі вартістю 10 млн грн

Слідство встановило, що група осіб, за попередньою змовою з посадовцями державних органів, безпідставно включили себе до складу засновників сільськогосподарського виробничого кооперативу, який припинив свою діяльність 17 років тому. Зазначається, що це території поблизу с. Діброва Малинської МТГ.

Про це йдеться на сайті Житомирської обласної прокуратури.

Земельні ділки внесли до статутних документів неправдиві відомості щодо правонаступника реформованого колективного сільгосппідприємства. Мова колишню Дібрівську сільську раду Малинського району. І виключили зі складу засновників понад півсотні інших осіб.

Прокуратура домоглася накладення арешту на 509 га землі.Ухвалою суду клопотання задоволено у повному обсязі. Справу відкрито за ч. 4 ст 190 ККУ —  заволодіння земельними ділянками в особливо великих розмірах.

«Унаслідок таких оборудок фігуранти справи незаконно заволоділи значним масивом землі комунальної власності орієнтовною вартістю понад 10 млн грн, що поблизу с. Діброва Малинської ОТГ Коростенського району», —  йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії, призначені експертизи. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури.

Досудове розслідування проводить відділення поліції №1 Коростенського райуправління, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Читайте також —  Інвентаризація земель Малинщини «витрусить» з бюджету 1 млн грн.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини