Інвентаризація земель Малинщини «витрусить» з бюджету 1 млн грн

Малинська міська рада оголосила тендер на інвентаризацію  земель, які належать Малинській МТГ

На початку листопада Малинська міська рада оголосила тендер на закупівлю послуги з інвентаризації земель, розташованих за межами та в межах населених пунктів нашої громади. Такі послуги коштуватимуть мерії 1 млн 25 тис. грн.

Інвентаризація – це єдиний спосіб фактичного контролю за майном. Цей процес передбачає  перевірку наявності земель із даними з бухгалтерського обліку.

Згідно із технічною документацією, подання тендерних пропозицій триватиме до 17 листопада. Переможець повинен виконати інвентаризацію до 25 грудня.

Принагідно нагадаємо, що з 1 липня вступив в дію  ЗУ «Про ринок землі». З найголовніших змін: у 2021-2023 землю зможуть купувати лише фізичні особи-громадяни України до 100 гектарів на одного покупця; у 2023-2025 землю зможуть купувати українські юридичні особи до 10 тисяч гектарів на компанію; землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності не продаватимуться.

Як писав MALYN.MEDIA цього року місто через тендер купило підмітальну машину, яка запам’яталась малинцям тим, що двічі розкидала пилюку, замість того, щоб збирати її.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини