Рекет з-за грат: на Житомирщині правоохоронці вручили обвинувачення ув’язненим

Ув’язнений мав надумані фінансові претензії до знайомого, який знаходився на волі

Детективи завершили розслідування злочину, учиненого з місць позбавлення волі двома засудженими.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Чоловіки обвинувачуються у вимаганні неіснуючого боргу. Окрім того, один з них відповідатиме за звернення за злочинним впливом, інший – за безпосереднє здійснення такого впливу.

Правоохоронці у рамках кримінального провадження належним чином задокументували обставини протиправних діянь засуджених і в середині липня припинили їх.

Фото: поліція Житомирщини

У ході досудового розслідування було встановлено, що 42-річний ув’язнений, уродженець Криму мав надумані фінансові претензії до знайомого, який знаходився на волі.

Відтак за підтримкою у «вибитті» вдаваного боргу звернувся до 60-річного засудженого, який за 27 проведених за ґратами років був знаний у певних колах як «кримінальний авторитет».

Тож уявний боржник фактично став жертвою телефонного терору з місць несвободи. За висловленими йому умовами, рекетирам він мав сплатити понад 70 тисяч гривень еквівалентом в іноземній валюті. В іншому випадку на нього чи його рідних чекала фізична розправа.

З приміщення, де відбувають покарання обидва засуджених, правоохоронці у результаті санкціонованих обшуків вилучили речові докази. Наприкінці липня після необхідних процесуальних дій та за погодженням з обласною прокуратурою фігурантам було оголошено про підозри у низці кримінальних діянь.

Нині ж детективи поліції завершили досудове розслідування і вручили обвинувачення обом чоловікам. 21 жовтня обвинувальний акт стосовно обох скеровано до суду.

Зазначимо, що за такі протиправні дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.


Актуальні Житомирські новини на сайті ukr.net

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини