Жителі Малинської громади організували «арсенал»: живилися на місцях боїв

У фігурантів вилучили два кулемети, протитанкову рушницю, револьвери, гвинтівки, набої тощо

На Малинщині викрили схему незаконного обігу зброї. У справі фігурують щонайменше четверо осіб – мешканці нашої громади та Житомира. Учора, 9 червня, правоохоронці провели 15 обшуків та знайшли у підозрюваних склади незаконної зброї.

Про це повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Обшукували квартири, підвали, дачні ділянки та автомобілі. Знайшли револьвер системи «наган», гвинтівку Мосіна, зброю, схожу на кулемети, багнети в ножнах, прилади нічного бачення, понад 520 набоїв різного калібру та патронів, гранати, порох у різних упаковках, із заводським маркуванням, вибухівку та інше», – повідомляють у прокуратурі.

Крім цього, вилучили більше десятка зіппакетів із вмістом невідомого походження. А також рослинну масу зеленого кольору, схожу на рослини конопель. Усі докази передали на експертизу.

За даними досудового слідства, схему незаконного обігу зброї організували жителі Малинської територіальної громади та Житомира.

«Чоловіки відвідували місця боїв, що велися у період широкомасштабного вторгнення росії навколо населених пунктів на півночі області. Звідти й приносили різноманітну зброю та боєприпаси», – уточнюють у прокуратурі.

Двох осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ст. 263 КК України та обрання запобіжних заходів. Максимальний термін покарання за цією статтею – 7 років. Триває слідство.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини