Малинський суд продовжив запобіжний захід жінці, яка підозрюється у наїзді на 18-річну дівчину

Адвокат підсудної просив скасувати арешт автомобіля, який наїхав на потерпілу у центрі Малина

Днями Малинський районний суд засідав з приводу резонансної ДТП, яка трапилася 25 лютого цього року. Тоді, у центрі міста на пішохідному переході на вулиці Грушевського «жигулі» збили 18-річну дівчину. З місця автопригоди автомобіль втік. Згодом правоохоронці встановили, що за кермом вазівки була 23-річна місцева мешканка. Водійського посвідчення у дівчини не було. Авто належить її 27-річному чоловікові…

19 травня суд виніс одразу кілька ухвал, які стосуються справи. Насамперед продовжив запобіжний захід підозрюваній до 13 липня цього року.

Йдеться про запобіжний захід на час досудового розслідування — у вигляді особистого зобов’язання, який передбачає кілька пунктів. Зокрема, підозрювана має прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора чи суду. А також повідомляти, якщо раптом змінить місце проживання. Їй також заборонено виїжджати з Малина без згоди правоохоронців.

З матеріалів досудового розслідування також бачимо деякі деталі того лютневого вечора. Зокрема, йдеться про те, що водій мав всі шанси побачити пішохода на дорозі і вчасно зупинити авто, проте все одно наїхала на дівчину, яка переходила дорогу.

Потерпіла отримала закритий подвійний перелом стегна із заміщенням уламків, рану скроневої ділянки, чисельні садна кісток. Це травми середнього ступеня важкості, які змусили потерпілу тривалий час оговтуватися після інциденту та відновлювати здоров’я.

Обтяжує злочин і те, що водійка з пасажиром залишила потерпілу на дорозі, не надавши першу медичну допомогу і не викликавши «швидку».

Підозрювала свою вину визнає. Їй інкримінують дві статті — ч.1, ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1, ст. 135 ККУ (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стан).

Також 19 травня адвокат підозрюваної просив суд скасувати арешт майна потерпілої. На третій день після ДТП суд виніс рішення про накладення арешту на «жигулі», які наїхали на дівчину. Захисник підозрюваної просив дозволити користуватися автівкою. Однак суд відмовив.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини