Катування двох хлопців: поліцейському з Малина загрожує 10 років тюрми

Справу про резонансне побиття двох хлопців у селі Маклаївка передали до суду.

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо чотирьох осіб, серед яких двоє правоохоронців, за фактом катування  чоловіків поблизу Малина.

Про це повідомили на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у січні цього року поблизу Малина, у селі Маклаївка, група осіб силою вимагала у двох юнаків визнати, що вони викрали автомобіль. Потерпілих били руками, ногами та примушували стояти на колінах.

«До них приєднався патрульний поліцейський, який прибув на місце події, однак замість того, щоб допомогти постраждалим, він вибіг з автомобіля, раптово дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з чоловіків. Вимагаючи отримання відомостей щодо угону автомобіля, поліцейський спустив гачок пістолету, після чого вдарив потерпілого рукояткою по голові», – йдеться у повідомленні.

По справі проходить ще один патрульний, який був свідком злочину, однак надав неправдиві відомості.

Згодом Офіс генпрокурора відкрив справу щодо цього побиття. Її вело Державне бюро розслідувань, оскільки в інциденті фігурували співробітники поліції.

Причетним інкримінують ч.2  ст. 127  ККУ – катування людини, за яке «світить» до десяти років за ґратами. Свідкові за неправдиві дані – ч.1 ст. 384 ККУ, тобто обман суду – до шести місяців.

Нагадаємо, що ця справа набула значного розголосу, оскільки одним із постраждалих виявився родичем секретаря посольства України в Великобританії. Після посту дипломата в фейсбуці поліція призначила службове розслідування, а начальника поліції Малина звільнили з посади.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини