«Гуманітарний» кримінал: у Житомирі продавали тепловізори, у Новограді — привласнення коштів

Кому війна, а кому мати рідна

Відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив про два випадки.

У Житомирі правоохоронці затримали чоловіка за продаж тепловізорів з гуманітарної допомоги

Поліцейські спільно з працівниками УСБУ викрили протиправну діяльність двох чоловіків, які налагодили схему продажу гуманітарної допомоги.

2 квітня одного з ділків правоохоронці затримали у Житомирі під час збуту тепловізора.

Попередньо, правоохоронці встановили, що двоє чоловіків налагодили схему ввезення з Республіки Польщі в Україну вартісних пристроїв нічного бачення під виглядом гуманітарної допомоги. Однак справжня мета полягала у реалізації тепловізорів за грошові кошти.

2 квітня у м. Житомирі оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП разом з представниками УСБУ в області затримали 54-річного жителя обласного центру під час чергового продажу такого пристрою з гуманітарної партії. 

Фото: zt.npu.gov.ua

За місцем його проживання правоохоронці провели невідкладні слідчі дії, у результаті яких вилучили ще півтора десятка тепловізорів та інші докази протиправної діяльності чоловіка.

Наразі тривають заходи щодо встановлення місця перебування іншого фігуранта.

Жителя Новоград-Волинського району підозрюють у шахрайських діях з благодійними коштами. Зухвалець назвався волонтером і на свій розсуд скористався грошима київських благодійників.

25-річний житель Новоград-Волинського району через соціальні мережі розмістив оголошення про наявність необхідних бронежилетів, шоломів та іншого спорядження. Однак, отримавши на свій рахунок кошти, розпорядився ними для власних розваг. 

Фото: zt.npu.gov.ua

У період з 23 по 29 березня на його рахунки обидва товариства перерахували загалом понад 60 тисяч гривень. 

За чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини