9 місяців отримував пенсію померлого батька: Малинська прокуратура завершила досудове розслідування

У шахрайський спосіб син незаконно отримав 30 тис. грн

Малинський відділ Коростенської окружної прокуратури завершив досудове розслідування за фактом шахрайства із пенсією. З’ясувалося, що син після смерті батька 9 місяців отримував замість нього виплати.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Батько мав відкритий рахунок у банку, на нього щомісяця зараховувалася пенсія. Через погіршення стану здоров’я він нотаріально уповноважив сина отримувати за нього виплати.

«У лютому минулого року пенсіонер помер, проте син умисно не повідомив про факт його смерті та продовжив безпідставно отримувати його пенсію 9 місяців, заволодівши таким чином державними коштами на загальну суму понад 30 тис грн», — йдеться у повідомленні.

Син повністю визнав свою провину у скоєнні та повернув ПФУ 13 тис. грн.

Прокуратурою до Малинського райсуду направлено для розгляду обвинувальний акт за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно. Судовий розгляд триває.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини