Стало відомо, коли завершать міст через Іршу

Від осені минулого року триває капітальний ремонт мосту через річку Ірша.

Переправу на автошляху Українка-Вирва через Гранітне реконструюють в рамках проєкту «Велике будівництво». Станом на зараз будівельники вже завершили більшу частину робіт. Мостову переправу обіцяють відкрити вже 8 серпня.

Про це журналістці MALYN.MEDIA  повідомив голова правління підрядної компанії Петро Сімашко.

Як писав раніше ІнфоМалин, влітку 2020-го  Департамент регіонального розвитку  Житомирської ОДА оголосив тендер на проведення капітального ремонту цього мосту. За результатами торгів переможцем стало українське представництво польської компанії «SP. Z O.O. Mast-Bud». Загальна вартість робіт, відповідно до укладеного договору, становить майже 6,2 млн грн. Що стосується термінів, то у документах зазначено: капітальний ремонт проводитимуть у 2020-2021 рр.  Однак це по документах – фактично міст завершать раніше.

Вже фінішували роботи по влаштуванню монолітних залізобетонних консолей тротуару, а  також укріплювальні роботи на конусах. Відбулось встановлення гранітних бортових каменів, зливових решіток та влаштування гідроізоляції монолітної плити.

«Нам залишилось покласти асфальтне покриття та встановити загородження. Гідроізоляцію недавно завершили. Роботи триватимуть до 8 серпня», – зазначив у коментарі Петро Сімашко.

Каже, що капітальний ремонт вдалось провести за досить короткий термін, тому що будівельники працюють на об’єкті цілодобово. 

«Застосовуємо технології, які дозволяють працювати у будь-яку погоду. Нині існують спеціальні добавки до бетону. Зрештою, і морозів нема. Додатково вмикаємо систему обігріву», – зазначив він.

Після завершення робіт підрядник дасть десять років гарантії на вже відремонтований міст. Тобто, якщо з мостом щось трапиться, компанія своїм коштом буде його лагодити. Загальний термін експлуатації мосту через Іршу, зі слів Сімашка, становитиме близько ста років. 

До слова, компанія «SP. Z O.O. Mast-Bud» зареєстрована в Бидгощі у Польщі. В Україні представництво розташоване в селі Великі Кошарища на Житомирщині.

У березні цього року депутати Малинської міської ради підтримали передачу до Житомирської ОДА проєктно-кошторисної документації по ремонту та будівництві кількох автошляхів краю – зокрема, йшлося про виділення 4,6 млн грн на ремонт мосту через Іршу.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини