Воду з Малинського водосховища перевіряють: купатись строго заборонили

Через мор риби та підозрілий колір будуть перевіряти воду з Малинського водосховища.

В останні дні малинці непокояться через стан води у місцевому водосховищі. Синьо-зелений колір вод та дохла риба, викинута на березі. Журналісти MALYN.MEDIA спробували дізнатись, у чому справа і чи справді маємо причини для хвилювання.

Зокрема, ми зателефонували до завідувача Малинського міжрайонного відділу «ДУ Житомирський ОЛЦ МОЗ України» Євгена Мініна. Він зазначив, що воду вже вчора, 28 липня, взяли на аналіз, однак на результати потрібно чекати п’ять днів. Допоки немає інформації про стан води, купатись у Малинському водосховищі він не рекомендує.

«Поки ми немає інформації, що з водою, краще не купатись. Якщо гине риба, це вже перший дзвіночок, що з водою щось не так. Але варто розуміти, що риба більш чутлива до стану води – водою дихає і харчується. У будь-якому випадку мусимо перевіряти», – розповідає Євген Мінін.

Ще однією причиною, чому гине риба, він називає тотальну спеку: «Водойма прогрівається до дна і не вистачає кисню у воді. Відповідно гине риба. Від цього у воду викидаються продукти розкладання та гниття – а це лише ще більше погіршує ситуацію».

Що стосується підозрілого забарвлення води, то він каже, що у спеку це нормальний колір.

«Водойма сильно прогріта і всі водорості ростуть бурхливими темпами. Бо температура справді аномальна. Рятують лише більш прохолодні ночі», – пояснює Мінін.

Принагідно він згадав про те, що у теплу пору воду перевіряють кожного місяця.

«У попередні місяці вода була придатна для купання. Жодних перевищень норм ми не фіксували», – каже він.

Журналісти MALYN.MEDIA відстежуватимуть цю ситуацію і повідомлять читачів про результати досліджень.

Читайте також – Водолази витягнули з Ірші тіло 30-річного потопельника.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини