На Житомирщині почали перевіряти заправки через завищені ціни на пальне

Одну з мереж вже оштрафували на 35 тис. грн

Фахівці Держпродспоживслужби разом з Нацполіцією та податковою розпочали перевіряти АЗС через завищені ціни на пальне у Житомирській області.

Про повідомив заступник голови Житомирської облдержадміністрації Олександр Федько.

«Такі перевірки почали проводити через повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність касових чеків чи відмову у вільному виборі засобів розрахунку. Скарги та звернення направляють водії, у яких виникають проблеми з придбанням пального. Така ситуація з цінами на пальне не лише на Житомирщині, а й по всій Україні», – розповів Олександр Федько, пише Житомир.інфо.

За його інформацією, станом на 25 травня перевірки тривають у 13 мережах автозаправних станцій в межах Житомирської області.

Заступник голови ОДА також зазначив, що вже завершили перевірки кількох мереж АЗС, одну з яких оштрафували майже на 35 тисяч гривень. Також штрафні санкції застосували й до керівника мережі АЗС.

«У Держпродспоживслужбі пояснили, що хоча уряд і скасував державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо, заправки, як і раніше, зобов’язані декларувати ціни в разі їх підвищення. Для цього вони повинні подати необхідні документи на офіційному сайті Держпродспоживслужби України», – зазначив Олександр Федько.

Нагадаємо, 17 травня перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на пальне: в уряді очікували, що після цього граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин – не вищими за 52 грн. Після скасування державного регулювання цін 19 травня більшість великих роздрібних мереж АЗС встановили нові цінники на пальне.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини