Сьогодні студія Всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» працює на Житомирщині

«Єдині новини» працюють на Житомирщині на майданчику поряд зі знаковим об’єктом – свідченням російської агресії – зруйнованою будівлею ліцею №25

Ще декілька місяців тому це був один із найкращих закладів зі 100-річною історією. Зараз на його місці руїни, залишки навчального приладдя, пошкодженими зошитами й посібниками учнів.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

В ефірі національного марафону він розповів, що від бомбардувань в області пошкоджено 75 освітніх закладів, а два зруйновано повністю. Будівля 25 ліцею, закладу, зруйнована вщент й не підлягає відновленню. Вціліла одна стіна на якій до 30-ї річниці Незалежності України місцевий художник намалював мурал з квіткою символом ювілею Незалежності. А незабаром стане символом відродження закладу, адже ми заручаємось міжнародною підтримкою.

Проте, ворог продовжує нищити та шкодити освітній інфраструктурі. Як приклад, Малинський професійний ліцей, де вже тричі через бомбардування вибиває встановлені вікна. Останній раз їх засклили 5 днів тому. Але у неділю їх знову вибило, зараз затягнули плівкою. Так само вже кілька разів ремонтували вікна в Овруцькому професійному ліцеї.

Зараз школи працюють дистанційно, або за змішаною системою навчання. Навчатися продовжують майже 140 тисяч школярів, серед них діти з сімей, які евакуювалися з Запорізької, Луганської, Донецької, Харківської та Чернігівської областей.

На захист України стали 529 освітян Житомирщини. Семеро викладачів політехнічного коледжу у Новоград-Волинському, в якому навчався головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний, зараз боронять Україну у лавах ЗСУ.

У закладах освіти області створили понад 15 тисяч місць для тимчасового перебування переселенців. Загалом через них пройшло вже майже 25 тисяч переселенців? 10 тисяч з яких – діти.

Житомирщина стала важливим транзитним центром, де переселенці знаходили перший мирний прихисток, гаряче харчування, медичну та гуманітарну допомогу. Водночас 95 тисяч евакуйованих громадян прийняли рішення залишитись на Житомирщині.

Переселенці прибували з Київської, Чернігівської, Запорізької, Харківської, Миколаївської областей. За останні два тижні зросла кількість переселенців з Луганської, Донецької й Херсонської областей, які вже знайшли прихисток. Також за останні три дні прибуло близько 250 внутрішньо переміщених осіб з Бахмута.

Крім державної та обласної влади переселенці отримують гуманітарну та фінансову допомогу від організації ЮНІСЕФ та інших підрозділів ООН.

Загалом в Житомирській області внаслідок збройної агресії з боку росії постраждало 2600 об’єктів. Найбільше пошкоджено житлових будинків – 87% з усіх об’єктів. Наразі понад 100 об’єктів вже відновлено в Овручі та Житомирському районі.

Отже, головне боротися. Ми разом – і тільки разом – переможемо всіх ворогів, бо правда на нашому боці!

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини