Аграрії Житомирщини вже засіяли  14 тисяч гектарів зернових та бобових культур

За кількістю засіяної пшениці — Житомирщина зараз на четвертому місці, і поступається Київщині, Тернопільщині та Хмельниччині

Українські аграрії активно працюють на полях. Засіяти вже понад мільйон гектарів ярих зернових та зернобобових. Це великий обсяг роботи, який свідчить про інтенсивність посівного сезону.

Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«На контрольованій Україною території вже засіяно 1 млн 260 тис. га зернових та зернобобових культур. З яких, зокрема: пшениці – 173,9 тис. га; ячменю – 683,4 тис. га; гороху – 147,7 тис. га; вівса – 117 тис. га», – йдеться у повідомленні.

Ярі зернові та зернобобові є важливими культурами для українського сільськогосподарства, сприяючи не лише внутрішньому ринку, але й експорту.

За минулий тиждень аграрії країни посіяли 408,6 тис. га зернових та зернобобових культур.

На Київщині – 23 тис. га пшениці, 39,3 тис. га ячменю, 4,7 тис. га гороху та 3,6 тис. га вівса.

На Тернопільщині – 18,9 тис. га пшениці, 63,6 тис. га ячменю, 3,6 тис. га гороху та 5,1 тис. га вівса.

У Хмельницькій області – 14,8 тис. га пшениці, 59,1 тис. га ячменю, 2,6 тис. га гороху та 2,5 тис. га вівса.

На Житомирщині – 13,7 тис. га пшениці, 15,9 тис. га ячменю, 2,6 тис. га гороху та 17,9 тис. га вівса.

На Вінниччині – 11,5 тис. га пшениці, 52,3 тис. га ячменю, 6 тис. га гороху та 1,1 тис. га вівса.

На Полтавщині – 6,5 тис. га пшениці, 73 тис. га ячменю, 8,5 тис. га гороху та 2,3 тис. га вівса. Аграрії Полтавщини завершили сівбу ранніх зернових та зернобобових культур.

Соняшник посіяно на 470,1 тис. га. Цукрових буряків – 157,6 тис. га. Найбільше на Вінниччині – 42 тис. га. Сільгоспвиробники 15 областей розпочали сівбу кукурудзи. Вже посіяно 120 тис. га.

Аграрії Миколаївщини, Одещини, Хмельниччини і Херсонщини розпочали сівбу гречки та проса.

В 9-ти областях сіють сою.

Виробники аграрної продукції в Україні в межах посівної кампанії 2024 року планують засіяти близько 5,6 млн га земель. Про це під час засідання Кабінету повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Загалом цього року плануємо засіяти 5,6 млн га земель. І Україна обов’язково зберігатиме статус провідного експортера продовольства та гаранта глобальної продовольчої безпеки. Дякую усім, хто захищає Україну, хто забезпечує армію, хто платить податки, створює робочі місця, хто працює в тилу і зміцнює нашу економіку. Разом ми переможемо. Слава Україні», — зазначив Денис Шмигаль.

Наприкінці серпня 2023 року в Житомирській області успішно завершили збір ранніх зернових і зернобобових культур. Аграрні показники вразили своєю стабільністю та позитивним розвитком — намолочено 869,2 тис. тонн зерна, що на 9,1 тис. тонн більше ніж минулого року.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини