В Ірші падав град, як перепелине яйце. ВІДЕО

Великі крижані кулі накрили городину, позбивали з дерев горіхи, аличу та обтрусили недостиглі ягоди.

Увечері, 26 червня, на Житомирщині негода наробила лиха. У населених пунктах області погнуло дерева та знищено городину. Зокрема, град розміром у перепелине яйце падав в Ірші та Вирві.

Град в Ірші (Відео: MALYN.MEDIA)

Засмучений наслідками негоди і садівник з Ірші Сергій Рябченко. Каже, що град знищив майже 90% врожаю.

«Яблука, грушка, сливка, алича, смородина – все це пропало. Перед цим аґрус попікся на сонці, а град його тільки добив. Плоди знищені і тепер не придатні ні до зберігання, ні до вживання. Ті ж плоди, які вціліли, теж не достигнуть. Бо град провокує в деревах численні інфекції», – розповів MALYN.MEDIA Сергій Рябченко.

Знищений врожай Сергія Рябченка

Каже, що після негоди від ранку взявся обробляти вцілілі плоди біопрепаратами  проти грибків.  

«Вже обробив картоплю. Це допоможе їй оговтатись після стресу. Загалом цей рік не тішить погодою. Так, навіть Малин, який славиться абрикосою, через затяжну і холодну весну, втратить плоди», – каже він.

До слова, Сергій Рябченко багато років викладав хімію та біологію в Іршанській школі. А після виходу на пенсію посадив невеличкий сад, який славиться не так масштабами, як унікальністю сортів.

Нагадаємо, внаслідок вчорашньої негоди без світла опинились понад пів сотні населених пунктів Житомирщини. Рятувальники понад десять разів виїжджали на обрізку та прибирання знищених дерев.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини