В Укрзалізниці розповіли, як обрати вагон із кондиціонером

Лише половина вагонів, яку курсують українськими коліями, обладнані кондиціонерами.

Купуючи квитки на потяг у сильну спеку, важливо одразу знати, що далеко не усі вагони української залізниці обладнані охолоджувальними системами. Однак, пасажир завжди може обрати собі такий вагон.

Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

«Для цього у системі booking.uz.gov.ua вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поряд із типом вагона. Усі поїзди Інтерсіті+ обладнані кондиціонерами. Також пасажири можуть уточнити наявність кондиціонера, купуючи квиток у касі», – йдеться у повідомленні.

Пасажирам нагадують, що у «холодних» вагонах температура має бути від +22 до +26 °C. На початку подорожі вона може бути більшою, адже кондиціонування вмикається після відправлення поїзда… Але вже після перших 20 хвилин подорожі температура стабілізується.

Наразі майже половина вагонів компанії обладнана системами кондиціонування повітря. Крім того, в усіх нових вагонах, які купує товариство, а також тих, які пройшли модернізацію, встановлюються такі системи.

Наголосимо, що вагони із кондиціонером зазвичай дорожчі від тих, де немає системи – переважно удвічі. Якщо ж ви вже придбали квиток і хочете перевірити, чи у вашому вагоні буде кондиціонер, загляньте у розділ «Сервіс».

 Водночас вагони, в яких немає кондиціонера, все одно є система вентиляції. А під час поїздки повинні відчиняти вікна. Вентиляція також повинна працювати і при подачі поїзда на посадку. Важливо, що пасажир має право вимагати цього від провідника.

«Якщо під час поїздки виникли проблеми або у вагоні підвищена температура, пасажири можуть звертатися до провідника або начальника поїзда. Вони мають вжити всіх заходів для усунення неполадок, а при можливості пересадити пасажирів до інших вагонів», – додають на завершення в Укрзалізниці.

Також при потребі мандрівники можуть звернутися до контактного центру за номером 0 800 503 111 або написати на сторінку Укрзалізниці у Facebook.

Нагадаємо, днями на Житомирщині зафіксували температурний рекорд – востаннє така спека була в 1945 році.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини