Крадете життя: мешканців Малинщини просять бути свідомими і під час війни не палити траву

Рятувальники, на яких під час війна велика відповідальність, тратять час, аби загасити паління сухостою…

MALYN.MEDIA — наш телеграм канал

Пожежники Малинщини звертаються до мешканців і застерігають не палити траву. Якщо у мирний час ця манія призводить до загибелі тварин та забруднення довкілля, то нині, під час війни, може коштувати людського життя. Адже замість того, щоб розбирати завали після авіаударів та рятувати потерпілих, співробітники ДСНС гасять пожежі на полях.

«Як тільки потепліло, передові “господарі” одразу взялися палити сухостій. У час, коли рятувальники працюють практично без вихідних, додалося ще глупих викликів. Це все забирає час, і, без перебільшення, своїм спалюванням можна комусь вкоротити віку», — зазначає провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського райуправління ГУ ДСНС України в Житомирській області Іван Буханчук.

У ДСНС попереджають: будуть посилено штрафувати й від відповідальності не ухилиться ніхто!

Розмір штрафів:

  • для громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн
  • для посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

Читайте також — Рятувальники Малина – про емоції на завалах, уламки ракет у селах та коригувальників вогню

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини