Житомирщина в зоні ризику: новий спалах COVID-19 може розпочатися вже за два тижні

Очікують, що за вже тиждень госпіталізації перевищать виписки.

В Україні новий спалах коронавірусу може розпочатися протягом найближчих двох тижнів. У 20 українських регіонах уже збільшується кількість госпіталізацій.

Таке прогнозують експерти Київської школи економіки (KSE).

Там зазначили, що в більшості областей зростає рівень госпіталізацій, що свідчить про можливий спалах уже впродовж наступних двох тижнів.

Експерти кажуть, що в зоні ризику перебувають Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. Загалом там фіксують половину всіх госпіталізацій у країні.

Умовно регіонами «тимчасової безпеки» в KSE називають Київ, Полтавську, Сумську та Чернігівську області, де від тижня до тижня фіксують коливання в бік спадання на плато.

«Зараз ми ще не говоримо про початок спалаху в країні, адже госпіталізації перебувають на рівні плато навколо малих чисел і збільшення є наслідком коливань. Однак упродовж найближчого тижня ми очікуємо, що госпіталізації вже будуть перевищувати виписки», — каже керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко.

Що стосується летальності, то в середньому кількість померлих за добу в Україні становить 15 людей. За оцінками Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки, смертність в Україні перебуватиме на рівні плато і найближчим часом. 

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини