«Жовта» чи таки «помаранчева»: влада визначилась, в якій зоні Житомирщина

Фактично область у «помаранчевій» зоні, але діють обмеження «жовтої».

У четвер, 6 травня, на сайті Житомирської ОДА опублікували повідомлення про те, що станом на нині область перебуває у «помаранчевій» епідемічній зоні. Однак, є нюанси.

Як пояснюють в ОДА, зараз на Житомирщині спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 1,1%. Цей фактор не дозволив області потрапити у «жовту» зону.

«Помаранчевий» рівень епіднебезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. 

Водночас, на території регіону, де встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236. Тобто фактично ми у «помаранчевій» зоні, але діють обмеження «жовтого» рівня.

Нагадаємо, що 5 травня Житомирщина вийшла із «червоної» зони. Спочатку повідомили, що область перейшла у «жовту» зону, але згодом почалась плутанина із «помаранчевою».

Також від вчора «Укрзалізниця» повідомила, як курсуватимуть поїзда через Малин.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини