«Ювелірна робота»: у Житомирі вперше зробили пересадку серця. ВІДЕО

Надскладну операцію проводила команда київського Інституту серця під керівництвом Бориса Тодурова

У ніч з 19 на 20 березня у Житомирі вперше зробили трансплантацію серця. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив директор інституту серця МОЗ Борис Тодуров.

За його словами, операцію провели у Житомирській обласній лікарні імені О.Ф. Гербачевського. Борис Тодуров розповів, що разом зі своєю командою приїздив до Житомира, аби спільно із трансплантологами обласної лікарні провести цю операцію.

«Щойно зробили першу трансплантацію серця у Житомирі.  Повертаємося втомлені та щасливі.  Зовсім молода дівчина з рідкісною четвертою групою крові отримала нове серце.  Дякую всім, хто не спав цієї ночі та разом з нами рятував нашу пацієнтку», — написав Тодуров.

Відео Суспільного

У коментарі Суспільному Житомир директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів розповів, що операція із трансплантації була масштабною: пересадили три органи від одного донора трьом різним пацієнтам.

«Пересадку серця проводила команда Бориса Тодурова. Окрім пересадки серця лікарі зробили пересадку нирки й печінки. Пересадку нирки робив житомирський кардіохірург-трансплантолог Анатолій Матвійчук, печінки – Дмитро Харьков зі столичної лікарні “Феофанія», – поінформував Богдан Леськів.

Довідка: Першу операцію на серці  Борис Тодуров зробив у 22 роки – прооперував трирічну дитину із вродженою вадою серця. 2001 року вперше в Україні здійснив трансплантацію серця людини, а за 15 років провів першу в Україні операцію з імплантації механічного серця. Тодуров – член-кореспондент Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини