В обласній лікарні проведуть першу на Житомирщині трансплантацію нирки

У найближчі дні травня медики проведуть першу трансплантацію нирки від батька до сина. У цьому ж році планують пересадити серце. 

Рік житомирські лікарі проходили стажування та оперували разом із колегами-трансплантологами, а наприкінці минулого року Житомирська обласна лікарня отримала ліцензію на трансплантацію органів і тканин від Міністерства охорони здоров’я, — передає СК1.

«Трансплантувати органи буде команда лікарів відділення кардіохірургії, а також наших співробітників, друзів із державних установ інституту серця і інституту Шалімова» — повідомив завідувач відділення кардіохірургії, трансплантації органів і тканин Анатолій Матвійчук.

Щорічно пересадки органів в Україні потребують понад 3 тисячі пацієнтів. Раніше українцям доводилося їхати закордон аби врятувати своє життя за шалені гроші та відтепер допомога близько, ба більше, людям не потрібно витрачати усе нажите, аби вилікуватись. Стабілізація стану, підготовка та сама трансплантація буде безкоштовною для пацієнтів. 

«Всі витрати, які необхідні для трансплантації ми повністю фінансуємо коштом нашої лікарні» — сказав генеральний директор КНП Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів.

Згодом компенсувати усі витрати буде держава.

«На даний час для вас актуальна трансплантація нирки, сьогодні вона коштує 397 тисяч гривень, які ми, Міністерство охорони здоров’я оплачуємо закладу, ці тарифи найближчим часом будуть підняті в два рази» — розповів генеральний директор Директорату високотехнічної медичної допомоги та інновацій Василь Стрілка.

Відео каналу СК1

Напередодні першої пересадки органу на Житомирщині в обласній лікарні провели круглий стіл. Під час обговорень фахівцям прояснили законодавче врегулювання трансплантації в Україні та їх ключові зміни. Зокрема вони торкнуться і судмедекспертів.

Окрім цього лікарям причетним до трансплантації хочуть підняти заробітну плату. 

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини