Малинська міська лікарня поповнилася ще одним апаратом ШВЛ

Про це стало відомо з офіційної веб сторінки Малинської міської ради, на якій зазначено, що коштом місцевих бюджетів придбано новий апарат ШВЛ-Hamilton C1 швейцарського виробництва.

Його вартість – 850 тис. грн. Це четвертий апарат, який працюватиме у нашій лікарні, аби збільшити потужності для реанімування тяжких хворих, і перший – придбаний за рахунок місцевих бюджетів.

Редакція ІнфоМалин поцікавилася подробицями.

Як з’ясувалося, дольова участь субвенцій на придбання апарату штучної вентиляції легенів розподілилася так: Слобідська сільська рада – 100 тис грн., Гранітнянська селищна рада – 200 тис.грн., Українківська сільська раді – 36 540 тис грн. Більшість коштів – 494 300 тис грн. виділила Малинська районна рада. Також за кошти Малинівської сільської ради – 50 тис грн. і Українківської сільської ради – 5 тис грн. було придбано аналізатор для проведення аналізів при визначенні тяжкості захворювання на COVID -19.

Як розповіла Тетяна Семененко, начальник відділу охорони здоров’я Малинського міськвиконкому, депутат Коростенської районної ради, це не повний перелік місцевих громад, які проявили свідомість й вишукали у своїх бюджетах кошти на придбання медичного обладнання. Серед таких є й Ворсівська, Головківська, Дібрівська, Луківська й Устинівська сільські ради.

Уся сума коштів, виділених на підтримку місцевої медицини налічує 1млн 424 тис грн. Отож, мешканці Малинської територіальної громади і не тільки, а й сусідніх ОТГ, звідки привозять хворих, вражених підступним вірусом, можуть бути певні, що їх життя і здоров’я буде під неусипним контролем медиків.

Фото з вебсайту Малинської міської ради

На сьогодні новий апарат ШВЛ швейцарського виробництва уже встановлено у реанімаційному відділенні Малинської лікарні, його підключено до хворого. Запевнили у міськвиконкомі й у тому, що з відключенням електроенергії у лікарні також не буде ніяких несподіванок, позаяк уся електропроводка перевірена.

Світлана ОГОРОДНИК

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини