Засідання сесії Малинської міськради: за що проголосували депутати

Перша школа залишається з ім’ям Ніни Сосніної

У п’ятницю, 8 липня, депутати Малинської міської ради вперше від початку війни зібралися на сесію наживо – усі інші засідання проходили онлайн. На сесію прийшли 25 депутатів із 34. Головував міський голова Олександр Ситайло.

Так, зокрема, депутати підтримали рішення про перейменування першої школи Малина. Замість довжелезної назви Малинський загальноосвітній навчально-виховний комплекс «Школа-ліцей № 1 ім. Ніни Сосніної» І-ІІІ ступенів перейменували на Малинський ліцей №1 імені Ніни Сосніної. Першочергово депутатам пропонували підтримати рішення про те, аби прибрати із назви ім’я героїні радянського союзу. Проте обранці вирішили все ж залишити Сосніну у назві ліцею…

ПО ТЕМІ: Коротко про Ніну

З важливого – припинили повноваження депутатки міськради Марії Власенко. Як стало відомо MALYN.MEDIA, вона особисто подала на розгляд ради заяву про складання повноважень. Згодом у нашому телеграм-каналі ексдепутатка так пояснила своє рішення:

«Оскільки я знаходжуся на роботі за кордоном, і не можу фактично брати безпосередню участь у місцевих процесах, то вважаю чесним припинити повноваження депутата, звільнивши місце для того, хто зараз знаходиться на території громади. Будник М.»

У структурі виконавчого комітету Малинської міської ради скоротили кілька посад – одного водія, діловода, головних спеціалістів юрвідділу, служби у справах дітей, відділу економіки та містобудування, а також – адміністратора ЦНАПу.

Також підтримали рішення звернутися Кабміну та Державного агентства лісових ресурсів із закликом «не допустити ліквідації державних лісогосподарських підприємств, які перебувають у сфері управління Державного агентства лісових ресурсів України, та утворення державного унітарного комерційного підприємства «Ліси України».

Внесли також зміни до регламенту міськради. Зокрема, дозволили засідання у режимі відео- або аудіоконференцій на період війни, тобто дистанційно.

Зауважимо, що поки що на сайті мерії не опублікували вичерпний перелік підтриманих рішень сесії.

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини