Поліцейські будуть проводити техогляд авто прямо на дорогах. У юристів є питання

Як відзначили в Мінінфраструктури, перші 30 мобільних техстанцій вже передали в користування патрульної поліції.

Поліцейські мобільні техстанції обладнані робочим місцем фахівця, ноутбуком і принтером.

Крім цього, машини укомплектовані:

        • приладом для визначення світлопропускання скла;
        • вимірником шуму, світла фар (тут до зони ризику потрапляють авто з ксеноном);
        • димоміром;
        • вимірником люфту керма;
        • комплектом поворотних пристроїв для фур і вимірником залишкової висоти малюнка протектора шин.

Одним тільки штрафом справа може не обмежитися. Патрульний цілком може вирішити, що зупинене авто не може рухатися далі.

На сьогоднішній день ТО є обов’язковою процедурою лише для вузького кола транспортних засобів, проте законопроєкт про ТО, який зараз перебуває в стадії обговорення, це коло значно розширює і таким чином техогляд буде обов’язковим практично для кожного автолюбителя.

Разом із цим, мобільні пункти, що існують на сьогоднішній день, не можна назвати такими, що перебувають поза законом – якщо мобільна точка має весь спектр технічних пристроїв і має сертифікат встановленого зразка, то вона теж може проводити такого роду дії.

Проте питання примусової зупинки транспортного засобу з метою проведення такої перевірки залишається відкритим, оскільки існує вичерпний перелік причин, за якими водія може зупинити працівник органів внутрішніх справ.

«Що стосується випадку, коли транспортний засіб все ж зупинено і виявлено невідповідність технічного стану авто вимогам законодавства, відповідальність за таке недотримання ПДР пропонується доповнити законопроєктом в окремих статтях КоАП і доповненнях до існуючих із метою притягнення порушників до відповідальності», – зауважив адвокат АТ «Revealing Information» Богдан Бондюк.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини