Депутати прийняли бюджет Житомирської області на 2021 рік

Житомирська обласна рада ухвалила бюджет області на 2021 рік. За кошторис проголосував 61 депутатів із 63 присутніх на сесії.

Голова обласної ради Володимир Федоренко привітав депутатський корпус і всіх мешканців Житомирщини з прийняттям головного фінансового документу області.

«Бюджет прийнято вчасно. Ми не дозволили хаосу і порожніх суперечок, а вийшли на порозуміння з усіма депутатами. Сьогодні ми отримали доказ, що новий склад обласної ради працює ефективно, в інтересах громади Житомирщини. Наступного року на нас чекає чимало викликів в економіці, охороні здоров’я, безпеці, але я переконаний, що наша область вийде на хороші показники», – зазначив Володимир Федоренко.

Загальний фонд обласного бюджету складає 2 млрд грн. У 2021 році зростають витрати по капітальних видатках у зв’язку зі збільшенням оплати працівникам комунальної сфери. Як показав досвід 2020 року, на доходи бюджету впливає пандемія і згортання ділової активності, але витрати бюджетних установ залишаться захищеними.

Володимир Федоренко окремо звернув увагу на те, що в бюджет на 2021 рік включена підтримка матерів загиблих воїнів АТО і Героїв Небесної сотні, родин бійців, які захищають Україну на сході.

 «Бюджет – це складна річ. Грошей ніколи не буває достатньо. Але дискусія, яка відбулася навколо кошторису, зробила всіх нас сильнішими. З прийняттям бюджету ми даємо людям надію на стабільність і розвиток. Наше завдання на наступні роки – залучати більше коштів у область. Інвестиції допомагають створювати нові робочі місця, надходження до місцевих бюджетів зростають, і все це зрештою поліпшує життя нашого краю», – прокоментував Володимир Федоренко.

Також під час другої сесії обласної ради VIII скликання депутати затвердили Регламент обласної ради, Положення про постійні комісії та 18 обласних програм, зокрема Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2021 рік, Програму «Здоров’я населення», Програму розвитку системи освіти, Програму розвитку туризму, Програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні на 2021 рік.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини