Карітас допомагатиме ремонтувати будинки у Малинській громаді

Благодійний фонд долучиться до малих та середніх ремонтів

Житомирська обласна військова адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Карітас-Житомир». Благодійники мають намір розширити обсяг допомоги жителям Житомирщини й долучитися до відновлення житла, яке зазнало пошкоджень від російських бомбардувань в різних громадах області. Малинська — серед них.

Про це йдеться у фейсбуці очільника Житомирщини Віталія Бунечка.

За рік що минув, Житомирська обласна військова адміністрація разом з благодійниками та громадами відновила понад 1700 об’єктів, але необхідно зробити ще багато. Тому спільні зусилля міжнародних організацій та благодійників допоможуть області значно прискорити відновлення.

«В рамках підписаного Меморандуму, вже найближчим часом фахівці Житомирської обласної військової адміністрації разом з представниками фонду «Карітас-Житомир» та громад визначать перелік будинків, які потребують проведення малих й середніх ремонтів. Попередньо йдеться приблизно про 250 приватних будинків в Овруцькій, Народицькій, Коростенській, Малинській та Житомирській громадах», — зазначив Бунечко.

Минулого року благодійний фонд «Карітас» вже мав досвід надання такої допомоги. Тоді в рамках проєкту, реалізованого спільно з Управлінням Верховного комісара ООН, було проведено малі ремонти у 137 приватних оселях у Малинській, Народицькій та Житомирській громадах. Загальний обсяг допомоги склав понад 7,5 мільйона гривень.

Також від початку повномасштабного вторгнення благодійники забезпечували медичною допомогою, харчовими наборами та житлом українців, що евакуйовувались із зони бойових дій.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини