Чому сирени у Малині тепер звучать лише 5 хвилин і як діяти

Сирени на вулицях вмикають всього на кілька хвилин, проте це не означає відбій тривоги

MALYN.MEDIA — наш телеграм-канал

У випадку небезпеки тривожна сирена у Малині в останні дні звучить близько 5 хвилин – при тому, що раніше сповіщала впродовж всього часу повітряної небезпеки. У Малинській міській раді пояснили, чому так, і на які сигнали орієнтуватися, аби вберегти себе.

Зазвичай сирена спрацьовує спочатку у застосунку «Повітряна тривога», тоді вмикаються вуличні гучномовці, але звучать вони недовго.

«Сирени, які нині маємо у громаді, не передбачені на довготривалу роботу. Хвилюємося, що можуть погоріти та вийти з ладу… Тому ми вирішили вмикати їх лише на кілька хвилин. Мешканцям радимо орієнтуйтеся на мобільний додаток», — кажуть у мерії.

Про відбій вуличні сирени також не повідомляють. Таке рішення міська влада пояснює тим, що «це війна, і краще перестрахуватися».

«Інколи ворожі літаки летять так низько, що радари не встигають їх підхопити. Краще пересидіти в укриття трохи довше, ніж вийти завчасно», — зазначають нам у коментарі.

Усіх мешканців громади закликають встановити додаток про повітряну тривогу, де, до речі, оперативно інформують і про відбій тривоги. Користуватися мобільним застосунком просто — достатньо лише вибрати свою локацію та ввімкнути сповіщення. Як тільки буде небезпека, ваш телефон одразу почне видавати сигнал тривоги.

Уночі окупанти бомбили кілька сіл Малинщини. У Морозівці майже всі будинки залишилися без вікон та дахів.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини