«Свої» переможці та проблемні торги: Департамент ОВА визначив, хто ремонтуватиме дві дороги біля Малина  

Йдеться про два шляхи: Забране-Візня через Буки, Ворсівку та дорогу Малин – Нове Життя через Українку, Будо-Вороб’ї

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА визначив переможців кількох тендерів на капітальний ремонт доріг поблизу Малина. Підрядників обирали у кілька етапів, через скарги учасників в Антимонопольний комітет.

Як пише Житомир.інфо, 24 червня Департамент провів тендер із закупівлі послуги «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Забране-Візня через Буки, Ворсівку. Очікувана вартість капітального ремонту 6 км дороги неподалік Малина склала майже 137 млн грн. Фінансувати мають з місцевого бюджету.

На торги подали заявки троє учасників: ПП «Автомагістраль» з Київської області – понад 114 млн грн; ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» з Києва –  майже 128 млн грн; ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» з Хмельницького – близько 134 млн грн.

Дешевшу пропозицію Автомагістралі відхилили протоколом від 31 липня. Пояснення таке: бо довідкою від 21.07.2021 року фірма повідомила про відсутність судових позовів до замовника закупівлі, а насправді в судах є дві справи за позовом ПП «Автомагістраль» до Департаменту регіонального розвитку ОДА.

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» висунули вимоги про усунення невідповідностей в тендерній документації до 2 серпня. І вже 2 серпня Департамент оприлюднив інформацію про намір укласти договір з цією фірмою на 127 млн 989 тис. 319,52 грн – на 9 млн грн менше від початкової ціни, але на 14 млн грн дорожче, ніж пропонували конкуренти з Автомагістралі.

Інший тендер стосується капремонту дороги Малин — Нове Життя через Українку, Будо-Вороб’ї. Очікувана вартість — майже 478 млн грн. ТОВ «Будівельно-дорожній консорціум» з Києва запропонувало найдешевшу пропозицію – трохи більше 406 млн грн, але переможцем тендеру визнали ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» з пропозицією 445 млн грн. Через скарги учасників, торги були призупинені.

Рішенням від 25 липня 2023 року Антимонопольний комітет зобов’язав департамент регіонального розвитку ОДА скасувати рішення про визнання «Будальянс Груп» переможцем тендеру. Департамент своє рішення скасував, але протоколом від 1 серпня 2023 року знову відхилив пропозицію цієї фірми, бо ПП «Автомагістраль», яке є одним із шести співзасновників ТОВ «Будівельно-дорожній консорціум», має судові позови до департаменту.

2 серпня департамент ОДА оприлюднив інформацію про намір укласти договір з ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» на ремонт 9,4 км дороги біля Малина за 445 млн грн – на 23 млн грн дешевше початкової ціни, але на 39 мільйонів дорожче, ніж запропонувало ТОВ «Будівельно-дорожній консорціум», яке так і не змогло відстояти свою правоту перед Антимонопольним.

До слова буквально за кілька днів до загострення війни ремонт цієї дороги оцінювали у 250 млн грн. При тому, що у кошторисній вартості ремонт оцінювали у 213 мільйонів. Однак тоді торги зі зрозумілих причин так і не відбулися.

Зазначимо, що ТОВ «Будівельна компанія “Будальянс Груп», як і ПП «Автомагістраль», про яке згадувалося вище, у 2021-ому були у списку «улюбленців» Житомирської ОДА на «дорожніх» тендерах.   

На початку тижня MALYN.MEDIA також писало про ситуацію із тендером на експлуатаційне утримання кількох доріг, зокрема, дороги Малин – Народичі, ремонт якої призупинили. Участь у тендері взяли чотири учасники, які пропонували свої послуги за більш ніж вдвічі меншу ціну. У результаті переможцем стало ТОВ «Будівельна компанія “Будальянс Груп» (найдорожча пропозиція).

Втім, учасники, чиї пропозиції були відхилені, почали оскаржувати рішення у Колегію Антимонопольного комітету. Дві скарги не задовольнили. А по третій, яку подало ПП «Автомагістраль», колегія винесла позитивне рішення. І зобов’язала Департамент регіонального розвитку ОВА скасувати попереднього переможця по цьому тендеру.

Відтак, поки не підписаний договір на утримання доріг, всі роботи призупинені. Наразі переможець не визначений.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини