У Малині діти стали заручниками (не)патріотичних розбірок: влада мовчить

Між двома об’єднаннями виник конфлікт, наслідками якого стало скасування  походу, на який чекала дітвора.

Цього тижня на просторах малинського інтернету повідомили про конфлікт між двома патріотичними дитячими організаціями –  військово-патріотичними клубами «Незламні» та «Побратим».

У ЧОМУ СПРАВА?

9 серпня на офіційній сторінці ВПК «Побратима» опублікували обурливий допис про те, що дводенний похід скасовують через понищене майно. Його написав Олександр Войдило, наставник клубу. Згодом цей допис поширили у дві міські групи «МалинчанИ» та «Рідний Малин».

«13.08.2021р.по 15.08.2021р. був запланований похід з дітьми на Ворсівське водосховище. Але, на жаль, дякуючи безвідповідальності керівника гуртка «Незламні» — Ярославу Дмитерку та його групі, похід відміняється в зв’язку з псуванням майна, необхідного для походу Дмитренком Я. А. та його групою: прокурені та продірявлені палатки, порвані замки, зіпсований казан та інше. Буде підняте питання про понесення відповідальності Дмитренко Я. А. Просимо вибачення за незручності», – йдеться у дописі Олександра Войдила, наставника «Побратима». 

Судячи з усього, туристичне обладнання не є власністю одного із клубів, а належить громаді. Відтак, ним можуть користуватись обидва патріотичні клуби під час походів. Але під час одного із походів вочевидь щось пішло не так.. Або не пішло. Принаймні, очільник «Незламних» вважає, що звинувачення Войдила – безпідставні.

«Просимо вибачення за неадекватну поведінку керівника групи «Побратими» Войдила О.П. Через особисту неприязнь та заздрість, вводить в оману громадськість та підставляє дітей. Всі палатки та казани, які брались в походи, проходили ретельну перевірку, та в належності стані», – такий коментар залишив під дописом у групі «Малинчани» Ярослав Дмитренко, наставника «Незламних».

Згодом коментарі видалили, але, як кажуть, з пісні слів не викинеш і озвучені тези вже «пішли в народ».

Скриншот з групи “Малинчани”

ЯК ВІДРЕАГУВАЛО МІСТО

Ніяк. В сенсі – жодних офіційних реакцій на те, що сталось, не було. А, може, й були, але їх не розголошували. Водночас треба розуміти, що учасниками обох угрупувань є діти, які, ймовірно, будуть приставати на сторону своїх керівників. І стануть, так би мовити, заручниками ситуації.

Що там говорити –  одна група дітей вже стала, адже похід таки справді скасували. Виникає також питання, а на яких підставах ці наставники допущені до дітей?

Але, повертаючись до реакції міста. 11 серпня на офіційній сторінці Малинської міської ради з’явилось повідомлення про офіційне закриття сезону «Незламних».

«11 серпня відбулось урочисте закриття табірної зміни національно-патріотичного табору «Незламні». Участь в урочистій лінійці окрім вихованців, їх батьків та інструкторів табору, також взяли депутат обласної ради Сергій Диняк, заступник міського голови Віталій Лукашенко та керуюча справами виконавчого комітету Ірина Копило. Ярослав Дмитренко, керівник табору, висловив велику подяку всім, хто допоміг зробити відпочинок дітей незабутнім, цікавим та веселим», – йдеться у повідомленні.

Схоже, що влада міста більш прихильна до цієї організації… Та важливіше інше – чому від таких неоднозначних ситуацій повинні потерпати діти? І чому досі мерія не втрутилась у конфлікт і не спробувала захистити наймолодших малинців від розбірок дорослих наставників-патріотів…?!

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини