Ситуація на Житомирщині: понад 500 тисяч абонентів досі без світла

Учора енергетикам вдалося повернути світло лише частині споживачів

Учора ввечері, 23 листопада, енергетикам Житомирщини вдалося відновити постачання електроенергії для майже 400 тисяч споживачів. Але сьогодні, 24 листопада, через необхідність збалансувати енергосистему країни НЕК «Укренерго», ввело додаткові обмеження, через які кількість абонентів, відключених від мережі збільшилася вдвічі – до понад 500 тисяч.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Критична інфраструктура області підключена до енергомережі. Як тільки вдасться збалансувати національну енергомережу, постачання електроенергії жителям області буде поновлено», — зазначив голова ОВА.

Близько 12:00 очільник області додатково прокоментував про стан справ на Житомирщині. З його слів, половина Житомирщини досі без світла.

«Ми поступово включаємо критичну інфраструктуру, зараз, мабуть, останніми підключаємо Ємільчинську і Радомишльську громади, критичну інфраструктуру. В нас наразі половина жителів області – без електроенергії. За даними «Укренерго», поступово будуть давати дозвіл на включення, і ми перейдемо знову до графіка аварійних відключень, бо зараз воно відбувається поза графіком, про який інформували. На моменті половина жителів області, близько 500 тисяч, знаходяться без світла, і найважча ситуація на півночі області», – сказав Віталій Бунечко.

У ніч на 24 листопада у Житомирській області йшов крижаний дощ. Проте на дорогах державного значення ускладнень з проїздом немає, повідомляє Служба автомобільних доріг Житомирщини.

«Мокрий сніг, дощ при температурі повітря нижче нуля сприяє утворенню ожеледі та ожеледиці на покритті доріг. На варті безпечного руху державними дорогами області вночі було залучили 50 одиниць техніки та 56 працівників дорожніх організацій. Превентивна обробка ПОМ аварійно-небезпечних ділянок та повторна обробка піскосумішшю важливих міжнародних дорожніх артерій дали результат. Дорожнє покриття не слизьке, мокре, проїзд забезпечено повною мірою», – йдеться у повідомленні.

За метеопрогнозом, сьогодні очікується незначний дощ, температура повітря – від -1 до +2 С.

Водіям нагадують, що мокре покриття доріг подовжує гальмівний шлях та закликають дотримуватися безпечної дистанції, користуватися пасками безпеки та кермувати обережно.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини