У Вирві втекли два сурикати: на вулиці тварини можуть загинути, просять про допомогу. ФОТО

Брати на руки їх не можна – на незнайомців реагують агресивно

Днями у фейсбук-групах повідомили про зникнення двох сурикатів. Тварини втекли з подвір’я у Вирві (село біля станції Ірша) ще в суботу, і досі не відомо, де вони.

Ми зателефонували власниці – Ангеліні Андрущук. У Вирві в неї дача, сама з Києва. Має трьох незвичайних домашніх улюбленців — сурикатів: два хлопчики – Зазу і Шрама, а також дівчинку – Тару. У суботу вранці, 25 березня, Заза і Шрам вийшли на вулицю біля будинку і буквально за три хвилини зникли.

«Я одразу почала їх шукати по тих місцях, де вони полюбляють ховатися, але їх ніде не було. Усе перешукали – нема. Потім нам повідомили, що бачили моїх тварин на краю села. Хтось їх фотографував. Перешукала увесь інстаграм за тегом «сурикати» – нічого нема. Де зараз вони, не знаю», — розповіла жінка MALYN.MEDIA.

Ангеліна Андрощук з улюбленцями

З її слів, зниклі сурикати живуть у неї понад три роки. У побуті вони як коти. У клітці їх не тримає. Власниця дуже хвилюється, що хтось міг забрати до себе їх. Каже, що тварини дуже вибагливі у харчуванні, потребують добавок і від звичайної їжі можуть загинути.

«Вони також походять з теплих місць, із засушливим кліматом, тому у нас на вулиці їм смерть. Вони хіба що можуть ховатися у собачих будках чи норі», — каже вона.

Також застерігає самостійно не ловити їх, вони можуть сильно вкусити незнайомців.

«Вдома можуть все пообдирати. Наприклад, шпалери. З ними треба вміти поводитися. Вони нам дуже дорогі. Тому прошу усіх, хто бачив чи чув щось про них – повідомити нам. Будемо дуже вдячні!» — наголосила Ангеліна, обіцяючи у відповідь фінансове винагородження.

Ось номер, за яким можна телефонувати Ангеліні: 093-550-58-89

«Якщо їх хтось знайшов і хоче собі такого звіра – нехай віддадуть мені моїх, а я проконсультую по догляду і куплю їм маленького», — додає власниця тварин.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини