Перші проєкти відбудови житла в межах платформи UNITED24 запустять на Київщині

В Ірпені, Бородянці, Гостомелі і селах Бузове та Мила відновлять перші 18 будинків за програмою UNITED24

Реалізація проєкту почнеться з міста-героя Ірпеня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Кабміну разом з урядовою командою побував у четвер, 12 січня, в Ірпені Київської області.

За словами прем’єр-міністра, на платформі UNITED24 було зібрано більшу частину суми, що необхідна для відновлення цих будинків. Він зазначив, що цього тижня Уряд спрямував перші 465 млн грн, аби розпочати відбудову вже зараз. Тому понад 4 тисячі людей зможуть повернутися до власних домівок.

Денис Шмигаль зазначив, що Уряд знає, де взяти кошти на відбудову у 2023 році:

«Уже зараз розуміємо, де взяти 110 млрд грн на відбудову в цьому році. 2023-й стане роком нашої перемоги та роком початку нашого великого відновлення».

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, який також побував в Ірпені разом з урядовцями, уточнив, що Київщина стала першою областю, де відбудують житло за кошти, зібрані через платформу UNITED24. У межах проєкту будуть відремонтовані 18 багатоповерхівок у громадах, що найбільше постраждали внаслідок російського вторгнення. Це — 7 домівок в Ірпені, 4 — в Бородянці, 4 — у Дмитрівській громаді та 3 — в Гостомелі.

Як зазначив очільник КОВА, загалом на відновлення будинків необхідно більше 700 млн грн. У межах проєкту зібрано понад 500 мільйонів. Кошти донатили іноземці та закордонні компанії.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини