Коростень позбувся ще двох радянських пам’ятників

У місті Коростень 13 травня демонтували пам’ятники «Учасникам Української революції початку XX століття» та Миколі Островському.

Про це у фейсбуці повідомила Коростенська міська рада.

«Сьогодні, 13 травня, відбувся демонтаж пам’ятника «Учасникам Української революції початку ХХ століття» по вул. І.Франка, М. Островського в парку «Древлянський» та меморіальної дошки на честь Блiнкова I. – засновника міської бібліотеки в місті Коростені», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виконавчий комітет міськради прийняв рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення, які мають відношення до російських та радянських діячів культури, мистецтва, політики на виконання закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Нагадаємо, 7 травня в Коростені активісти знесли пам’ятник «Молоді XX століття». Міський голова Коростеня заявив, що знесення пам’ятника – це варварство.

Відео: Суспільне Житомир

Наприкінці квітня у Малині перейменували 33 вулиці та провулки з російським чи радянським орієнтуванням.

До раніше напрацьованих варіантів додали ще кілька пропозицій. Як от – вулицю Артема назвали вулицею 44 окремої артилерійської бригади, вулицю Суворова – вулицею 10 окремої гірсько-штурмової бригади. А вул. Танкистів-Кантемирівців  – вул. 14 ОМБ князя Романа Великого. Вулиця Ватутіна, яку за дві спроби так і не перейменували в Героїв Базару, стала вулицею Генерала Горбатюка.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини