Громадський транспорт Києва закриють для невакцинованих

З 1 листопада в громадському транспорті Києва можна буде їздити лише з сертифікатом вакцинацію або негативним ПЛР-тестом

Столиця запроваджує суворі обмеження, оскільки за критеріями досягла показників «червоної зони». Запровадять нові правила з понеділка, 1 листопада. З найважливішого — у транспорті перевірятимуть сертифікати або негативні ПЛР-тести, а школи переходять на дистанційне навчання.

Про це під час термінового брифінгу повідомив мер Віталій Кличко.

“Громадський транспорт закривати ми не збираємось, він працюватиме, але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців”, –  повідомив київський мер Віталій Кличко.

За словами мера, влада запроваджує ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Очільник столиці вкотре закликав громадян вакцинуватися.

Для безперешкодного проїзду в громадському транспорті діятиме жовтий (про одну дозу вакцини) і зелений (про повну вакцинацію) сертифікат, ПЛР-тест, чинний протягом 72 годин, тест на антиген або довідка про одужання (наразі на стадії тестування – ред.). Діти їздитимуть без обмежень.

Також столична влада звертається до уряду ухвалити рішення про переведення столиці у «червону» зону.

З 30 жовтня у «червоній» зоні опиниться Житомирська область та, до слова, Київська. Детальніше про обмеження читайте тут.

Раніше Видання MALYN.MEDIA з’ясувало, яка ситуація із вакцинацією у місті у головного лікаря КНП «Малинський центр ПМСД» Олександра Андрійцеваі підготувало корисну інформаційну довідку про щеплення проти коронавірусу.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини