Дорога на Київ стане важчою: Бучу масово забудують багатоповерхівками

Очікується, що й без того переповнена дорога в години пік додатково завантажиться ще 300 авто нових власників

27 січня міська рада Бучі ухвалила зміни до Генплану, які передбачають розбудову міста багатоповерхівками. У міськраді запевняють, що провели громадські обговорення та опрацювали «всі пропозиції та зауваження». Однак жителі, що виступають проти забудови, стверджують: більшість зауважень від громади не почули. Через забудову і зростання населення бучанці очікують посилення заторів на виїздах до Києва.

Про це пише видання «Хмарочос».

«Населення Бучі збільшується більш ніж у два рази! А кількість автомобілів? А шкіл з садочками? Не буде додаткових виїздів на Київ в осяжному майбутньому — все сходиться на Гостомельському колі й мості», — пише місцева мешканка Ліана Горайська.

Так, документ легітимізує забудову 5,4 гектара на розі вулиць Шевченка і Революції в лісовій Бучі. Тут планують збудувати до шести багатоповерхових будинків на 1800 нових мешканців.

Мешканці обурені потенційною вирубкою лісу, а крім того вважають, що це призведе до значного збільшення автомобільного потоку на Київ — забудова додасть щонайменше 300 нових автомобілів. Також звертають увагу на навантаження на комунікаційні мережі, зокрема електропостачання, «яке вже сьогодні перебуває в критичному стані».

У попередній версії проєкту змін до Генплану пропонувалося забудувати багатоквартирним житлом й низку інших ділянок у лісовій Бучі. Бучанці також непокоїлися через стадіон «Ювілейний», територію навколо якого, та й частково сам стадіон, планувалося забудувати житлом.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини