Суд виправдав екснардепа Пашинського. Ще й пістолет повернуть

У Васильківському міськрайонному суді виправдали відомого житомирського політика, екснардепа Сергія Пашинського у справі щодо вогнепального поранення громадянина В’ячеслава Хімікуса.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на помічника адвоката Пашинського.

Суддя вважає, що прокурори не довели винуватість Пашинського, пише видання «Ґрати». Пашинський після засідання сказав, що прокурор у цій справі Руслан Рябошапка «навмисне кваліфікував справу за статтею 121, знаючи, що там немає складу злочину».

Також, як повідомляє видання, Пашинському повернуть його пістолет.

Прокурори не повідомили, чи оскаржуватимуть рішення суду.

Напередодні, 9 березня, потерпілий у справі В’ячеслав Хімікус відкликав свій позов. Він сказав, що йому виплатили компенсацію і він пробачає Пашинському.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року у лісі біля одного з сіл Васильківського району Київської області стався конфлікт між нардепом від «Народного фронту» Сергієм Пашинським і місцевим жителем В’ячеславом Хімікусом.

За словами Пашинського, він вистрілив у повітря зі свого легального пістолета, але нападник ударив депутата пляшкою по голові; той, упавши, вже лежачи вистрілив нападникові в ногу. Після того депутат надав пораненому медичну допомогу, викликав «швидку» і поліцію. 

Натомість постраждалий учасник інциденту стверджував, що попереджувального пострілу Пашинський не робив, а вдарив він Пашинського тому, що злякався, що куля влучить у груди.

У 2017 році  генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти Сергія Пашинського, але у 2019 році її поновили.

У 2018 році стало очевидним, що Сергій Пашинський готує під себе Коростенський округ на вибори у Верховну раду. «Я з Коростеня» — нагадав політик.

У травні 2019 року ексдепутат Пашинський настільки потужно почав засівати Коростенщину, що здавалося, що він є чинним нардепом на окрузі. Вибори того року він програв.

4 жовтня 2019 року слідчі Державного бюро розслідувань повідомили  Пашинському про підозру за стрілянину у 2016 році. Пізніше Печерський районний суд арештував  Пашинського на два місяці, а потім – відпустив під домашній арешт. 

У квітні 2020 слідчі завершили досудове розслідування у справі Пашинського за фактом заподіяння тяжкого тілесного ушкодження.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини