Керівництво країни приїде вшанувати Героїв Базару

Завтра, 21 листопада, біля могил полеглих планують зібратися
перші особи держави

З нагоди вшанування пам’яті майже чотирьох сотень вояків, яких розстріляли у 1921 році більшовики, завтра у селі Базар Народицької селищної територіальної громади відбудуться урочисті заходи за участі перших осіб держави.

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

«Захід розпочнеться об 11:50 з виконання Збройними Силами України на Меморіалі Героїв Базару військового церемоніалу, за участі перших осіб держави, представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, Українського інституту національної пам’яті, голів ОДА та обласних рад», – йдеться у повідомленні.

Звертаємо увагу, що в анонсі не згадується конкретно прізвище Володимира Олександровича. У Коростенській РДА нашому виданню уточнили, що за попередньою інформацією, президент Зеленський не долучиться до заходу, проте будуть присутні представники з Офісу Президента.

Зазначається, що участь у заходах можлива лише за наявності документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19.

17 листопада 1921 року поблизу колишнього села Малі Міньки не встояла перед силами більшовиків Волинська група Повстанської армії УНР, якою командував генерал-хорунжий Юрко Тютюнник. Загинули понад 400 повстанців, іншу частину – взяли в полон. Кілька днів вояків допитували та випробовували голодом. Їм пропонували навіть перейти у склад Червоної Армії – ніхто не погодився. Згодом 359 чоловіків засудили на смертну кару. Нині історики запевняють, що Другий зимовий похід не мав шансів одразу і називають нерівні битви актами відчаю та героїзму.

Сьогодні  пам’ятний захід на території меморіалу організовувала Спілка офіцерів України.

Читайте також – Володимир Олексієнко: «Спроба встановити хрест вбитим у Базарі – це фактично Третій зимовий похід».

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини