На «Варшавці» зупинили водія із рекордним рівнем алкоголю у крові

Допустима норма алкоголю була перевищена у 25 разів. Такий стан вважається вже критичним

У ніч на 26 лютого на трасі Київ — Ковель — Ягодин патрульні зупинили горе-водія. Під час перевірки з’ясувалося, що норма алкоголю у крові чоловіка, який керував Opel, була практично рекордною.

Про цей випадок повідомила Патрульна поліція Житомирщини.

«Сьогодні, о 1-й годині ночі, на автодорозі Київ — Ковель — Ягодин, патрульні зупинили транспортний засіб  Щойно керманич почав розмову з патрульними, стало зрозуміло, що він у стані сильного алкогольного сп’яніння»,  — йдеться у повідомленні.

Водій погодився пройти перевірку на визначення стану сп’яніння за допомогою приладу Драгер на місці. Результат шокував — три стрілки драгера показали вгору. А це означає, що рівень алкоголю в організмі чоловіка перевищував 5 проміле, при допустимих 0,2.

Зазначимо, що рівень від 3 до 5 проміле розцінюється вже як алкогольне отруєння та критичний стан. В інтернеті можна знайти, що 5 проміле — це майже дві випиті пляшки горілки по 0,5 л.

На місці на нього склали адмінпротокол.

Нагадаємо, що з березня 2021 року в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, суттєво посилилась відповідальність за керуванням автомобілем напідпитку. Сума штрафу зросла із 10 200 грн до 17 000 грн з позбавленням права керування на рік. Якщо водія двічі впіймають нетверезим за кермом, його оштрафують на 34 000 грн. І після цього можуть ще й арештувати на десять діб чи конфіскувати авто.

Важливо, що тепер держава має право продати на аукціоні конфіскований автомобіль і пізніше віддати гроші власнику. Якщо водія впіймають двічі нетверезим за кермом впродовж одного року, то сума штрафу становитиме вже 51 000 грн, а за ґратами він проведе до 15 діб. Можуть також конфіскувати автівку.

По темі: Малинський суд оштрафував водійку Mercedes, яка сіла за кермо напідпитку

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини