20 хвилини був у воді: у Малині ледь встигли врятувати рибалку, який провалився під лід

Чоловік був у шоковому стані, його госпіталізували з обмороженням

Пригода, яка, на щастя, закінчилася щасливо, трапилася сьогодні, 14 лютого. Малинські рятувальники отримали повідомлення, що на водосховищі, в районі «Бойкової гори» тоне людина. Як виявилося — рибалка. Зателефонували у ДСНС інші чоловіки, які ловили поряд рибу і почули крики.

Рятувальники оперативно виїхали на місце. Чоловік тонув за близько 60 метрів від берега.

«Кричав та просив про порятунок. Наші хлопці взяли мотузку та човен і розпочали рятувальну операцію. Рибалка був у бушлаті і тримався за кригу, та ніяк не міг на неї вилізти. Врешті вдалося його витягти на берег. Він був при свідомості, але стан у нього був шоковий. У воді він перебував близько 20 хвилин, отримав переохолодження. Після цього випадку його госпіталізували», — розповів MALYN.MEDIA Іван Буханчук, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського райуправління ГУ ДСНС України в Житомирській області.

Рибалка виявився, до слова, місцевим мешканцем – з Малина. Йому 62 роки. Рибалив чоловік у вже заборонений для цього період зими, кажуть у ДСНС.

«Починається потепління, тому крига замерзає нерівномірно. Щоб виходити на лід, має хоча б впродовж тижня зберігатися мінусова температура. Товщина криги теж повинна бути мінімально 7 см, в ідеалі — 10-12 см. Але завжди наголошую, що по всьому периметру водойми товщина може відрізнятися. Наприклад, там, де комиші, завжди тонша крига», — підкреслив Буханчук.

Також він зауважив, що рибалки повинні виходити на кригу з рятувальним жилетом, а ще краще — з надувним кругом.

«Сьогодні рятувальники встигли приїхати й все закінчилося щасливо, а в іншому випадку можуть спізнитися, бо в таких ситуаціях на рахунку — кожна хвилина», — наголосив він.

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини