13 випускників з Коростеня з харчовим отруєнням в лікарні: хотіли відсвяткувати на Івано-Франківщині

Приїхали на святкування закінчення гімназії, але отруїлися харчовими продуктами.

У селі Микуличині Івано-Франківської області група дітей, яка 5 липня прибула на відпочинок з Коростеня власним автобусом отруїлася харчовими продуктами. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, 2-х дорослих супроводжуючих та 3-х батьків.

Про це пише Житомир.info з посиланням на повідомлення ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

«Група дітей прибула на відпочинок із м.Коростеня Житомирської області. У дорозі діти вживали харчові продукти приготовлені вдома та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря). Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, в деяких – проносом). О 23:00 год. 6 липня 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення лікарні з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція. Стан хворих – середньої важкості», – йдеться у повідомленні.

Станом на 15 годину 7 липня у лікарні перебувають 13 людей, із них 12 дітей до 18 років. Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.

У зв’язку з цим Держпродспоживслужба вжила наступні заходи:

  • – провели епідеміологічне розслідування даного спалаху;
  • – проводиться позаплановий захід державного нагляду контролю у сфері безпечності харчових продуктів;
  • – повідомили Головне управління Національної поліції;
  • – повідомили органи місцевого самоврядування;
  • – провели лабораторне обстеження відпочинкового комплексу Вілла «Затишна» з відбором проб харчових продуктів, готових страв, води питної, змивів на БГКП та пат. флору.
ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини