«Я приємно здивована»: малинська вчителька стала лауреаткою конкурсу «Вчитель року»

Леся Володимирівна викладає трудове навчання у Малинській школі №2.

Днями підбили підсумки другого туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021». Зокрема, визначили кращих педагогів на обласному рівні у номінації «Трудове навчання». Вчителька Малинської загальноосвітньої школи №2 Леся Бушма стала лауреаткою конкурсу і зайняла друге місце. Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці КП «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» облради.

38-річна Леся Бушма викладає трудове навчання впродовж останніх восьми років. У коментарі ІнфоМалин лауреатка розповіла, що випробувати свої сили у почесному конкурсі її мотивували рідні та колеги.

«Спочатку я далеко не заглядала, і хотіла лише взяти участь. Про якісь призові місця і не мріяла – говорю щиро. Перший тур – зональний – відбувся ще у грудні. Другий тур проводили у лютому у два етапи – відбірковий та фінальний», – пригадує Леся Бушма.

З її слів, у другому турі змагались вісім конкурсантів з різних територіальних громад Житомирщини. До фіналу пройшли п’ятеро учасників.

«Завдання цього року дуже цікаві – хоч і нав’язані пандемією та карантином.   Під час відбіркового етапу ми повинні були підготувати дві роботи – “Дистанційний урок” та “Дорожню карту учнівського проєкту”. А вже на фінальному етапі розробляли  “Методичний практикум” та провели урок для 5-9 класах. До речі, на підготовку у нас була всього одна доба. Це небагато, тому довелось напружено працювати. Попри те, що не ставила собі за мету перемогу, але результат потішив – я приємно здивована», – розповіла ІнфоМалин Леся Бушма.

Леся Бушма захищає свій проєк. Фото з фейсбук сторінки Житомирського ІППО

До слова, перше місце у конкурсі зайняла вчителька Поліського ліцею Ушомирської сільської ради Алла Вигівська, яка представлятиме номінацію на наступному, третьому етапі.

Нагадаємо, що проведення щорічного Всеукраїнський конкурс «Учитель року» затверджено відповідним Указом Президента України від 29 червня 1995 року. Мета такого заходу – підвищити престижність професії вчителя в суспільстві. Кожного року конкурс проводять у кількох різних номінаціях. У 2021-ому обирають кращих вчителів математики, трудового навчання, української мови та літератури, а також найуспішніших керівників закладів освіти.

Фактично є дві основні вимоги до учасників – від трьох років педагогічного стажу та місце праці у школі чи профтехучилищі.

Катерина ГОНЧАРЕНКО

Катерина Гончаренко
Катерина Гончаренко
Журналістка, оглядачка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини