Школа в час війни: більшість батьків Малина проти очного навчання

Керівництво шкіл провело опитування перед початком навчального року

Нещодавно у Міносвіти, поінформували, що навчальний рік в українських школах розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня наступного року.

Освітній процес в очному режимі запроваджується у будівлях «тільки в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу “Повітряна тривога” або інших відповідних сигналів оповіщення»…

У Малинській міській раді прийняли рішення провести опитування серед батьків, чиї діти навчаються у закладах Малинської громади. Запитання стосувалося того, яку форму освіти для їхніх школярів та дошкільнят вони б обрали з 1 вересня.

У мерії кажуть, що батьки узяли досить активну участь та охоче висловили свої думки. У підсумку –  усі заклади Малина висловилися проти звичайного відвідування.

На противагу – більшість батьків міських дошкільнят висловились за готовність водити своїх дітей до садочків.

Ситуація у сільській місцевості дещо інша. З 14 шкіл – 8 «за», 6 «проти». Серед чотирьох садочків у двох (Гранітному та Українці) батьки не готові зараз вести дітей до садочків. А от у Недашках та Малинівці – навпаки.

У мерії нагадують, що основним аргументом щодо початку нового навчального року у звичайному режимі є наявність облаштованого згідно з вимогами укриття.

На сьогодні таких укриттів є 12. Якщо недоліки будуть усунені, то до них додасться ще 7. Усі інші потребують участі серйозної роботи над облаштуванням.

Днями укриття додатково обстежили ліцензованим експертним спеціалістом з будівництва.

«Остаточне рішення про відновлення очного навчання приймається не на рівні Малинської міської ради, а на рівні Міністерства освіти України, – коментує заступник міського голови Віталій Лукашенко, який відповідає за освітню сферу. – В першу чергу все залежить від безпекової ситуації в країні. Сподіваємось, що завдяки нашим воїнам в Україні знову настане ми і діти підуть до школи. Але на сьогодні перед нами стоїть завдання відповідно підготувати школи».

З його слів, у координації з Житомирської обласною військовою адміністрацією, відділом освіти та директор роблять все можливе, для того, щоб освітній процес нового навчального року у форматі офлайн розпочався в максимально безпечних умовах.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини