На Житомирщині буде 27 тимчасових екзаменаційних центрів для проведення НМТ

На здачу зареєструвалися понад 10 тис. абітурієтів

Учора, 24 травня відбулася нарада з питань підготовки до складання Національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«За інформацією Департаменту освіти і науки ОВА у Житомирській області зареєстровано10107 абітурієнтів для участі у національному мультипредметному тесті (8108 особа – у 2022 році)Для проведення НМТ в області створено 27 тимчасових екзаменаційних центрів (далі – ТЕЦ) на базі закладів загальної середньої та вищої освіти (15 ТЕЦ – у 2022 році)У ТЕЦ під час однієї зміни проходитимуть тестування, як правило, 35-60 учасників», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що в усіх ТЕЦ є укриття цивільного захисту, що може забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії (зміни) тестування та працівників ТЕЦ під час однієї зміни.

За результатами наради та з метою організованого проведення НМТ у 2023, створення належних та безпечних умов необхідно організувати роботу та забезпечити:

ДСНС:

огляд пунктів проведення НМТ щодо дотримання вимог законодавства у сфері пожежної, вибухо- та техногенної безпеки;

перевірку готовності захисних споруд закладів освіти до використання за призначенням;

Нацполіції:

охорону громадського порядку в пунктах проведення національного мультипредметного тестування та додаткового патрулювання прилеглих вулиць і територій;

Територіальним громадам, керівникам місцевих органів управління освітою та закладам освіти:

забезпечити антисептиками пунктів тестування;

розглянути можливість підвезення учнів місць проведення НМТ;

забезпечити альтернативними джерелами живлення (генераторами);

провести роботу з інтернет-провайдерами щодо безперебійного підключення до інтернету;

Департаменту охорони здоров`я ОВА:

залучити медичних працівників у разі відсутності медичних пунктів у закладах освіти;

АТ «Житомиробленерго»:

забезпечити безперебійне електропостачання в день проведення НМТ.


Довідка ОВА. У 2023 році, як і торік, для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра буде використовуватися результати національного мультипредметного тесту (НМТ).

НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що складатиметься з трьох блоків: два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. Предмет, тестування з якого вступник бажає пройти на вибір, він зазначив під час реєстрації для участі в НМТ.

Тестування триватиме 180 хвилин, отже, на кожний блок відведено по 60 хвилин. Основна сесія НМТ буде проведена в період 5 червня та триватиме впродовж трьох навчальних тижнів – до 23 червня. Тестування відбуватиметься у дві зміни. У 2023 році передбачено також проведеннядодаткової сесії – 11-24 липня.

За інформацією ОВА, у 2023 році в Житомирській області для участі у національному мультипредметному тесті зареєструвалося 9854 учасників, це на 1746 вступників більше, ніж минулого року.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини