Мер Житомира не готовий брати на себе відповідальність за безпеку у школах: поки не розуміє, як це буде працювати

Ракета з Білорусі летить 5-6 хвилин, тоді як дитині потрібно щонайменше 7-10 хвилин, щоб дістатися укриття

Міський голова Житомира Сергій Сухомлін заявив, що не готовий взяти відповідальність та гарантувати, що з дітьми у школах та дитячих садках буде все гаразд. 

Про це йшлося на нараді, присвяченій готовності шкіл до нового навчального року, — пише Жмитомир.info.

Сухомлін поцікавився, скільки часу потрібно дитині, щоб одягнутися і дійти до укриття та отримав відповідь – 7-10 хвилин.

«Ракета з Білорусі летить 5-6 хвилин максимум, коли я питаю про час, то говорю саме про це», – підкреслив міський голова..

«Батьки самі повинні взяти на себе відповідальність, тому що я не хотів би брати відповідальність за деякі рішення. Не те, що боюся відповідальності, а просто я поки що не розумію, як це працюватиме», – пояснив він.

У Житомирі 27 шкіл готові прийняти дітей на очне навчання, з них 22 мають власні укриття, а у п’яти водитимуть дітей в укриття, що знаходяться біля навчального закладу. Щодо дошкільних закладів, до 1 вересня міська влада має намір відкрити майже все (близько 40).

Відповідно до проведених у Житомирі опитування, у низці шкіл лише 20% батьків згодні, щоб їхні діти відвідували школу в режимі офлайн.

Сьогодні дітки у дитсадках грають у повітряну тривогу. Для них війна стала грою.

Читайте також — Більшість батьків Малина проти очного навчання.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини