Дострокові канікули у школах Малинщини: карантин чи економія на опаленні

З 18 жовтня школи Малинської МТГ перейдуть на дистанційне навчання, яке згодом перейде в осінні канікули

Вчора, 13 жовтня, Міністерство освіти рекомендувало школам з 18 жовтня піти на дострокові канікули через стрімке поширення коронавірусу. У цей же день керівництво Малинської МТГ повідомило, що всі навчальні заклади громади з 18 жовтня переходять на дистанційне, а після – йдуть на традиційні осінні канікули, які триватимуть тиждень.

Про це повідомили у пресслужбі Малинської міської ради.

«З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 з 18 жовтня до 22 жовтня навчання в закладах середньої освіти громади (1-11 класи) відбуватиметься у дистанційному режимі. Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС», – йдеться у повідомленні мерії.

У такому ж режимі працюватимуть позашкільні заклади та заклади культури Малинської міської територіальної громади. Осінні канікули триватимуть із 25 по 31 жовтня.

Зазначають також, що садочки працюватимуть, але із суворим дотриманням протиепідемічних правил.

Відомо також, що через нові правила на ринку газу міським громадам по Україні загрожує зрив опалювального сезону. Відтак, можливо, у такий спосіб керівництво Малинщини вирішило ще зекономити на опаленні, позаяк ціна за газ для бюджетних установ майже у кілька разів вища, ніж для населення.



Водночас зазначимо, що майже 80% педагогів Малина та громади виконали вимоги уряду і вакцинувались. А відтак підстав для закриття шкіл немає. 

Олена Петренко
Олена Петренкоhttps://malyn.media/
Редакторка MALYN.MEDIA

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини