Китайські художники приїдуть малювати Овруч

До Дня міста Овруча організовують міжнародний художній захід.

Вчора, 1 серпня, в Овруцькій територіальній громаді стартував десятиденний міжнародний художній пленер, присвячений 1075 річниці з дня заснування Овруча. Впродовж наступних днів митці з України та за кордону намагатимуться перенести колорит міста на полотна.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Овруцької міської ради Оксана Левківська.

За її словами, ідею провести такий пленер міській владі Овруча запропонували колеги з міста Дубне, які вже провели десять художніх пленерів на базі історико-культурного заповідника «Дубенський замок».

«Цьогоріч Овручу виповнюється 1075 років з дня заснування міста і 380 років – з моменту отримання містом Магдебурзького права. Ми вирішили організувати художній пленер, аби у такий цікавий та досить незвичний спосіб показати життя нашої громади – її красу, сучасний розвиток та багате історичне минуле. Ще раніше до нас приїздив директор “Дубенського замку” Леонід Кічатий і представник ЮНЕСКО Леонід Дудко. Вони допомогли нам напрацювати дорожню карту і розповіли про пленери, котрі допомогли збільшити інтерес туристів до замку та до їхніх територій загалом», – розповіла Оксана Левківська.

Кураторка проєкту Наталія Сухоліт у телефонному коментарі Суспільному розповіла, що на пленер приїхали 13 художників – це викладачі та студенти випускного курсу Київської національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Серед них – і троє студентів-художників з Китаю.

«Вони, можливо, будуть малювати у своїй традиційній техніці, притаманній китайській школі – принаймні, ми так собі думаємо, але побачимо, як все складеться, – каже Наталія Сухоліт. – До пленеру долучаться місцеві художники, в тому числі, аматори, а також викладачі дитячої художньої школи. Керуватиме процесом Михайло Гуйда – народний художник України, академік Академії образотворчого мистецтва, лауреат Шевченківської премії. Він має творчу майстерню в нашій академії. Після цього намальовані картини передадуть у подарунок Овруцькій міській раді».

Програма заходу

За словами Оксани Левківської, експозицію виставлять на загальний огляд у День міста, який в Овручі святкують 19 вересня. Далі з неї сформують картинну галерею, котру зможуть оглядати всі охочі.

«Маленькому місту такі заходи, як цей пленер, додають привабливості та підвищують інтерес людей до нього. В Овручі є що малювати – є цікаві мотиви та сюжети. А жителям громади, в свою чергу, думаю, буде цікаво подивитися на своє місто очима молодих митців», – резюмує вона.

Запрошуємо місцевих живописців долучитися до мистецького заходу.

Для реєстрації участі у події, звертайтеся до приймальні Овруцької міської ради (2 поверх адміністративного приміщення за адресою: м.Овруч, вул.Т.Шевченка, 31-а).

Читайте також – Художниця з Малина Олександра Бадзим: «Мої картини поїхали в США, Італію, Гонконг…»

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини