Ціна питання – 20 000 рублів: коростенець за винагороду працював на рашистів

23-річний чоловік фотографував потрібні окупантам об’єкти

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо коростенця, який у лютому цього року за гроші погодився сфотографувати стратегічний об’єкт для рашистів. Обвинувальний акт за фактом вчинення державної зради скеровано до суду.

Про це 7 лютого повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області.

«За даними слідчих органів безпеки та контррозвідників, у середині зими 23-річному жителю Коростеня через заборонену в Україні соцмережу почали надходити пропозиції від росіян заробити за допомогою фотографій. Спочатку під виглядом запитань «а шо там у вас на Украине?» пропонували фотографувати місто, згодом – увійшовши в довіру – запропонували за знімки гроші», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення рашистів на територію нашої держави із одного з російських акаунтів фігуранту справи надійшла пропозиція зробити і надіслати замовнику фото об’єкта критичної інфраструктури міста.

Ціна державної зради – 20 тисяч російських рублів.

Контррозвідники спецслужби затримали коростенця «на гарячому» – поблизу того місця, світлину якого він щойно передав ворожому замовнику.

Слідчі Управління СБУ в Житомирській області повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Нині він перебуває під вартою. Документування злочину відбувалося за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Як інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури, за скоєння державної зради Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі строком від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

ІнфоМалин
ІнфоМалинhttps://malyn.media/
Тут оселилися адміністратори сайту MALYN.MEDIA. Маєте запитання, бачите негаразди в роботі сайту чи хочете повідомити новину — сконтактуйте з нами через e-mail або сторінку у Facebook. Тисніть на відповідну піктограму.

Пов'язані статті

- Реклама -spot_img

Останні новини